Da... Imam ja problema i sa sinusima (opet valjda krivicom Marsa) kombinirano s bitnom devijacijom septuma ulijevo. Preporučena mi je septoplastika,, koju kanim izbjeć' pod svaku cijenu.

Što se pak tiče kralježnice, kao što sam već napisala, dva puta operirana discus hernia L5-S1, a nakon toga stradava cijela. Trenutno imam čak 7 protruzija. Neoperabilnih. Svi cervikalni i dva torakalna. Plus još koješta...
E, sad...
Te cervikalne su vjerojatno posljedica "sjedilačkog" načina života i privatno i poslovno.
Ove torakalne protruzije pak i problemi s lijevim ramenom, pretpostavljam da su posljedica pada sa stolca 28.02.2012. (negdje između 17h-18h) kada sam farbajući vrata i štokove zviznula na leđa i slomila lijevu ruku. Višeiverna fraktura palčane kosti lijeve ruke s pomakom. Dva mjeseca gipsa do lakta. Bila je potrebna operacija, ali sam ju glatko odbila, jer sam tada bila na terapiji Martefarinom (antikoagulans) nakon tek preboljene plućne embolije par mjeseci prije.
Što se tiče očiju, lijevo je bilo s većom dioptrijom, ali se meni nošenjem naočala do 15. godine života, vid drastično popravio, tako da sam od 15. do 42. godine imala gotovo savršen vid i nisam imala u tom intervalu s očima nikakvih problema. Tada u roku od mjesec dana (tijekom travnja i svibnja 2007.) vid mi se naglo pogoršavao (staračka dalekovidnost) pa sam 2014. godine bila u fazi da sam imala 3 dioptrije i koristila troje naočale, a da niti na jedne nisam vidjela kako treba, što me natjeralo da se odlučim na lasersko skidanje dioptrije. Skinuli su mi dvije dioptrije i astigmatizam pa od tada nosim samo naočale za čitanje.
BTW glave, posljednjih 7-8 godina suočavam se sa glavoboljama. Uglavnom su podnošljive, ali bilo je nekoliko puta gadno.
Sve u svemu, moram to reći, taj moj stelij Uran/Pluton/Mars na ASC-u, "obdario" me abnormalno visokim pragom tolerancije na fizičku i psihičku bol. Ovo što sam napisala na ovom topiću, odnosi se isključivo na zdravstvenu anamnezu, ali obzirom da znam što me sve u životu "strefilo" i u drugim područjima života, stvarno je fascinantno što sam i kako uspjela "istrpjeti".
Također, taj moj Saturn na DESC-u, istrenirao je moje strpljenje i sposobnost samokontrole gotovo do savršenstva , a tu "umjetnost" trenirala sam zahvaljujući baš Saturnovom trigonu s Neptunom, no to su priče za neki drugi topić.
Balansirati s te tri opozicije u svojem natalu, uspjela sam upravo zahvaljujući steliju Jupiter/Merkur/Sunce na MC-u, svim onim što ta tri planeta i njihov položaj u mojem natalu simboliziraju.
Međutim, s vremenom se dogodilo slijedeće...
Nekad apsurdno društvena, elokventna etc., došla sam u fazu da obožavam - samoću.
Nisam mizantrop, ali se jednostavno više ne mogu zamisliti ni u kakvom "partnerstvu".
Mir, tišina i samoća, su mi postali prioritet broj jedan. I to tako traje od 14.06.2003. kada je završila posljednja veza u mojem životu.
No to nikako ne znači da sam asocijalna, naprotiv.
Problem je u tome, što meni treba netko duševno snažniji od mene, a takvih izgleda nema...

I naravno, jako tolerantan, jer sam postala užasno "teška" osoba za život u ikakvoj zajednici.

Odnosno, beskompromisna, svojevoljna, tvrdoglava etc...

Izgleda da čekam "Boga" osobno...

Da stvar bude još smješnija, izgleda da bi mi se ta željica mogla i ostvariti u dogledno vrijeme, jer će mi uskoro istovremeno (prvi kvartal 2018.) Jupiter prelazit preko Neptuna, Neptun preko Saturna, a progresivni Mjesec preko Plutona koji vlada 3. poljem u kojem je vladar 7.

i pri tom očito aktivirati njihove natalne aspekte...