Autor Tema: Operacija  (Posjeta: 2679 vremena)

Offline Saša

 • Global Moderator
 • Astronaut Heroj
 • *****
 • Postova: 1.208
 • Karma: +17/-4
  • Astro Forum
Odg: Operacija
« Odgovori #15 u: Svibanj 07, 2017, 12:38:29 poslijepodne »
Poštovani Saša...
nije me bilo neko vrijeme, jer mi se život unazad par mjeseci, svodi na obilaženje kojekakvih ambulanti i pretraga.
I, eto...
Prva "novost" je, da mi je MR kralježnice potvrdio da mi je čitava u rasulu. Dvije torakalne diskus hernije i pet cervikalnih plus kojekakva iskrivljenja etc. Začudo, onaj dva puta operirani lumbalni dio, u najboljem je stanju.
Druga novost je da mi je EMNG ekstremiteta otkrio teške kronične neuralne lezije u S1 lijevo i L5S1 desno, te znatne u C6C7 obostrano...
Treća novost je, da mi je od početka godine, ponovo počeo rasti fibrom perineuma koji su mi kirurški odstranili kad sam 30.05.2016. operirana zbog prolapsa unutrašnjih organa, odnosno zbog rektokele.
Četvrta novost je, da mi je ponovo iskočila ventralna (iliti trbušna) hernija. Ovaj puta na desnoj strani abdomena, odmah ispod rebara. Trbušna stijenka još nije puknula do kraja, ali kakve sam sreće i to će se uskoro dogoditi.
Peta novost je, da mi je Helicobacter Pylori ponovo pozitivan...

Dakle...
Specijalist neurokirurg mi je preporučio rehabilitaciju u toplicama pa sad ganjam papirologiju oko toga.
Fibrom perineuma morati će malo čekati, jer fakat nemam sada živaca još se i s ginekolozima gnjaviti.
Što me čeka a propos ventralne hernije, saznati ću u slijedeći petak kad idem na kontrolu, a zbog ponovo prisutnog Helicobactera, morati ću odgoditi planirane pretrage PH-metrije i manometrije, što znači, da mojem kroničnom kašlju (ne sjećam se da li sam prije spomenula da imam i taj problem) do daljnjega neću biti u mogućnosti pronaći lijeka... :(

I sad...
Zanima me, vidiš li što pozitivno u predstojećim mi tranzitima? Ima li ikakve nade da se moja zdravstvena situacija u dogledno vrijeme stabilizira do te mjere da uobičajene probleme ne moram rješavati kirurškim putem ili će me taj Uran u tranzitu kroz 8. polje još pošteno izmesariti na kirurškom stolu dok napokon ne ugazi u 9. kuću...?

Zbog svega toga, plus još hrpa drugih zdravstvenih problema, trenutno sam na bolovanju od početka rujna prošle godine.
Kako stvari stoje, najvjerojatnije će to bolovanje još dugo potrajati.
Ne moram ti govoriti kako se to odražava na moju financijsku i poslovnu situaciju.
Ukratko, ne vidim izlaza u kakvoj sam krizi.
Imam 34 godine i 5 mjeseci radnog staža i nepune 52 godine života. Zaposlena sam kontinuirano od 23.11.1982. na neodređeno. Znači, imam staža, nemam starosti... Katastrofa.
Niti mi je za odlazak u invalidsku, niti mi za je čekati prijevremenu, a o starosnoj mirovini niti ne razmišljam. Od prve naime, neću imati za kruh, drugu možda i doguram s invaliditetom, a starosnu teško da ću dočekati s ovakvom zdravstvenom anamnezom.

Mozak mi se zbog svih tih problema lagano pretvara u kašu pa jednostavno nisam u stanju suvislo analizirati što bi mi i koji tranzit mogao donijeti... Totalna sam blokada.

Stoga te najljepše molim, da kad uhvatiš malo vremena, zaviriš malo u moj natal pa ako ugledaš išta pozitivnoga u tranzitima, progresijama ili nečem' trećem, najljepše te molim da mi na to ukažeš, da se barem imam čemu nadati, makar i uzalud.

Osobito me zanima, da li vidiš ima li ikakvih naznaka da će mi se financijska (tj. poslovna) situacija početi oporavljati...?

Pozdrav iz Zg

 Nažalost nakon narušavanja zdravlja naročito kad su  u pitanju "mehanički problemi" teško da se situacija može mijenjati na bolje osim rješavanjem mehaničkih problema , znači operacijom ukoliko je to uopće moguće...

Dakle ono što sama osoba može napraviti je da pokuša održavati situaciju koliko god je moguće a da se ne naruši daljnje zdravlje znači sve ono što pomaže da se daljnje urušavanje sistema ne dogodi... znači pravilno držanje, sjedenje, vježbanje... itd itd sve što liječnici preporučuju za održavanje postojećeg stanja...

Dakle svi mi imamo neku predispoziciju koju uspijemo odrćati do nekih godina života... neki do 30 neki do 40 neki do 50 neki sretnici do 60 ili 70 godina...

U tvomhoroskopu imamo dvije vrste "problema"

Jedan je vrlo teški aspekti na Sa koji se moraju pokazati htjeli mi to ili ne jer su preteški... Uran Pluton i Mars opozicija Sa... znači područje Sa mora biti u vrlo lošem stanju bilo da se nekom radi o koži ili kao kod tebe o kostima...

Drugi predispozicija je nažalost ovo što si i sama pomenula tvoj Me koji je bitna planeta i vjerojatno najbitnija u tvom horoskopu također prima aspekte od istih planeta kao i Sa... s time da je to još bitnije ... zašto? jer je dispozitor So i Asc dakle tvoje vitalnosti, a da stvar bude gora pobrinuo se Ma inače vladar 8 kuće u kvadratu sa tvojim vladarom Asc...

Inače je bilo govora na starom forumu Miroslava Odalovića ( astro art net ako se tko sjeća) o tom aspektu između vladara 8 i 1 kuće Taj aspekt je Miroslav nazivao " Damoklovim mačem"... dakle njegova istraživanja su pokazala da se radi o vrlo teškom aspektu koji je rizičan po osobu u zdravtvenom smislu u najmanju ruku...

Znači u tvom slučaju radi se o masi, masi okolnosti ( ili sudbinskih zbivanja van tvog utjecaja) koje te spriječavaju da funkcioniraš nomalno na svakodnevnom životu ( Sa )

Ono što jedino  sama možeš učiniti ( osim eventualnih operacija ) su česte izmjene svakodnevnog načina života i odgovornije ponašanje prema vlastitim resursima ( čitaj zdravlju )

Sretno...

Offline Bolesna

 • Mlađi Astronaut
 • **
 • Postova: 91
 • Karma: +0/-0
 • Novi Astronaut
Odg: Operacija
« Odgovori #16 u: Svibanj 07, 2017, 16:02:02 poslijepodne »
Puno ti hvala na ovako opsežnom odgovoru...
I da znaš, da imaš potpuno pravo a propos ove posljednje rečenice.
Naime, unazad nekoliko mjeseci, (od početka godine, recimo...) sasvim se drugačije odnosim prema samoj sebi. Ukratko, napravila sam kardinalan rez u svim aspektima života.
Našalim se, pa sama sebi kažem: "Ne bu mene ni'ko *ebal...) :)
...pa nastavim: "osim onog' kom' bum sama dala...) :))
Tak' da eto...
Nastojim činiti sve, da s kože poskidam sve "pijavice" koje su mi se priljepile tijekom života i napokon, ali stvarno napokon, počinjem voditi brigu isključivo i samo o sebi. (Rano sam se sjetila, zar ne? Ali, eto... Bolje ikad, nego nikad.)
BTW, liječnička komisija mi je odobrila toplice pa mi sad predstoji dogovor oko termina odlaska... (Al' ću tamo da se prašim... ) :))
A kirurg još novonastalu herniju neće dirati, jer nije sasvim probila trbušnu stijenku. I on mi isto savjetuje toplice pa eto... Idem se rehabilitirat... :)
Imam još par pitanja, ali pripadaju drugim temama pa ih idem potražiti da ovdje ne odem off topic.
Još jednom, hvala ti puno.