Autor Tema: Ovan  (Posjeta: 963 vremena)

Offline Saša

  • Global Moderator
  • Astronaut Heroj
  • *****
  • Postova: 1.208
  • Karma: +17/-4
    • Astro Forum
Ovan
« u: Studeni 25, 2012, 12:56:51 poslijepodne »
Možemo početi od znakova...

Za uvod iskoristiti ću text astrologa Damira Jovetića koji su svojevremeno izlazili u Novom listu..Ovan


Ako je ascendentni ili solarni znak ovan, ali i ako je naglašen mars u osobnoj karti, osoba obiluje karakteristikama ovog znaka.

Najviši tip je prepun trenutne energije koja sve hoće sad i odmah, otvoren je za nove poduhvate i pun želje za istraživanjem cijelog svemira, pun akcije.

Nešto niži tip ima viteški odnos prema prijateljima, osvajački gura vlastite ideje ili akciju u svojoj okolini, iskazuje manjak senzibiliteta i vapeći traži nježnost i priliku da ga drugi upotrijebe i priznaju. Uživa dati sve od sebe u kratkim vremenskim razmacima, obično sad i odmah. Ako je osoba u stresu, ovnovska crta poprima oblike ljutnje, bijesa i sukobljavačkog karaktera, ljude počinje doživljavati kao odnos prijatelj – saveznik ili tome nasuprot – suparnik kojeg treba ukloniti.

Najniži tip nesposoban je prihvatiti ičiju ideju ako prije toga nije realizirao svoju, te može pokazati ovisnost o nježnim osobama koje ga prihvaćaju i tako biti izmanipuliran. Rješenje je hitno pronaći područje u kojem će najbrže pronaći zadovoljstvo, makar i privremeno i priznanje od ljudi koji doista cijene učinak koji postiže. Tako će se otvoriti za novu energiju koju okolina daje i prebroditi zatvaranje u sebe i agresivnu odbojnost.

Damir Jovetić