Autor Tema: Bik  (Posjeta: 899 vremena)

Offline Saša

  • Global Moderator
  • Astronaut Heroj
  • *****
  • Postova: 1.208
  • Karma: +17/-4
    • Astro Forum
Bik
« u: Studeni 26, 2012, 19:43:19 poslijepodne »
Za uvod iskoristiti ću text astrologa Damira Jovetića koji su svojevremeno izlazili u Novom listu..

Bik

Ako je ascendentni, solarni ili lunarni znak Bik naglašen ili je naglašena Venera u pasivnim znacima osobnog horoskopa, osoba obiluje osobinama ovog znaka.

Najviši tip je iznimno skrban prema užem krugu ljudi koje osjeća bliskima, odgovoran do krajnosti prema ljudima iz užeg osobnog miljea, te pokroviteljski, gotovo roditeljski zaštitnički nastrojen.

Nešto niži tip teško se prilagođava promjenama, teško podnosi ljude koji previše iznenađuju okolinu ili ruše stereotipe i standarde društvenih normativa, najčešće je šutljiv ili nepovjerljiv, pa dugo promatra okolinu prije nego se uključi u aktivnosti. Uključenje u aktivnosti mora biti bistro i jasno definirano u svijesti ovog znaka kako bi se izbjegla zbunjenost prevelikom širinom djelovanja. Djeca rođena u ovom znaku traže jasno očinsko ili majčinsko predvodničko ponašanje. Bik nužno treba uzore i nakon što ih odabere, trudi se usavršavati i unaprjeđivati svoje djelovanje.

Najniži tip je podozrivo zatvoren, boji se promjena i stoga ulijeće u konzervativnu pasivnost kod žena ili despotsko predvodništvo bazirano na standardima koji su do tad već poznati i provjereni – kod muškaraca. Takve obrambene reakcije znak su da se osnovne plodonosne kvalitete Bika nisu dobro povezale s emocionalnim afinitetima unutar ličnosti o kojima je ovaj tip ovisan ili da nisu dovoljno definirani pravci djelovanja, pa se osoba osjeća nesigurno. Bik je znak vrijednosti i vrlo je ustrajan. Ne nađe li podršku bliske okoline može upasti u inerciju i depresiju zbog besciljnosti.

Damir Jovetić