Autor Tema: Lav  (Posjeta: 1135 vremena)

Offline Saša

  • Global Moderator
  • Astronaut Heroj
  • *****
  • Postova: 1.208
  • Karma: +17/-4
    • Astro Forum
Lav
« u: Prosinac 02, 2012, 17:10:05 poslijepodne »
Za uvod iskoristiti ću text astrologa Damira Jovetića koji su svojevremeno izlazili u Novom listu..

Lav

Ako je ascendentni, solarni ili lunarni znak Lav ili je naglašeno sunce u osobnom horoskopu, možemo prepoznati osobine ovog znaka.

Najviši, samorealizirani Lav prirodno zrači karizmatičnom uvjerljivošću, plijeni liderskom snagom i prepun je aktivne energije, stalno voljan raditi i aktivno potiče okolinu na akciju pristupajući joj pokroviteljski i poticajno.

Manje realizirani ili niži tip vapi za prilikom u kojoj će pokazati ono u čemu je jako dobar ili najveći, za prilikom da druge obdari svojim samopouzdanjem ili vrijednostima koje je već stekao i izgradio. U stresu ovaj tip voli zatrpavati ljude inicijativama koje okolina teško može pratiti ili zahtijevati pretjerano velike rezultate, te nemilosrdno kritizirati i uspoređivati ljude međusobno.

Najniži tip u obrambenoj fazi sklon je samohvali ili na drugi način pokušava istaknuti vlastitu vrijednost u odnosu na ostale. Antistresni način ponašanja bi mogao biti veća količina raznolikih aktivnosti da se energija potroši na zadovoljstvo vlasnika horoskopa ili usmjeravanje na aktivnosti i suradnike koji doista znaju cijeniti stečene vještine. Ako prepozna tuđe potrebe, ovaj tip ih vrlo brzo može zadovoljiti i time djelima postići ponos kojeg traži, a vani zrači skromnost i dostojanstvo. U ljubavi iznimno posesivan, no sklon je vjerovati ljudima kod kojih prepoznaje dostojanstvo i principijelnost.
Damir Jovetić