Autor Tema: Vodenjak  (Posjeta: 1498 vremena)

Offline Saša

  • Global Moderator
  • Astronaut Heroj
  • *****
  • Postova: 1.208
  • Karma: +17/-4
    • Astro Forum
Vodenjak
« u: Prosinac 19, 2012, 21:37:06 poslijepodne »
Za uvod iskoristiti ću text astrologa Damira Jovetića koji su svojevremeno izlazili u Novom listu..

Vodenjak

Ako je solarni, lunarni ili ascendentni znak Vodenjaka ili je naglašen Uran u osobnom horoskopu prepoznat ćemo tip Vodenjaka. U ovom znaku je rođen najveći broj književnika, a i drugih vrsta kreativaca, pa je to i odlika najvišeg tipa.
Osjećaj unikatnosti svog bića, te neograničene potrebe za slobodom, jakim prijateljskim osjećajima i potrebom da se sve razumije bez ikakva opterećenja, gotovo telepatski – prirodno mu je, a svako trenje u odnosima, sporo razmišljanje, rutinu i ponavljanje bilo čega, te kopiranje smatra svojim najgorim neprijateljima.

Nešto niži tip ima nekontinuiranost misli, preskakanje ili nastavljanje rečenica, kratku pažnju, alergiju na slične osobe ili sličnu odjeću ili bilo kakvu uniformiranost, te društvene običaje tretira kao nešto što samo ometa življenje. U stanju stresa može manifestirati »kratke živce« i brzo odustaje od svake rasprave ili eksplodira, a svaku novu stvar doživljava kao lijek. Često se zalijepi za ljude koji su mu iskreno i sa simpatijama prišli, makar duboko vjeruje u svoj osjećaj intuicije. Uspješno se liječi zaboravljanjem i odspavljivanjem problema ili ignoriranjem izvora frustracije.

Najniži tip postaje narcisoidan, pa pogledom traži ogledala, a razlike u mišljenju tretira kao tuđu maloumnost. Brzo gubi vjeru i pada u depresije, pa se ponovno raduje nečemu novomu. Ravnotežu nalazi u prisnim prijateljstvima i ako nađe posao ili hobi koji će ga motivirati i inspirirati, a presudnija mu je atmosfera u kojoj je nego ciljevi.

Damir Jovetić